субота, новембар 11, 2006

Mi nismo isto - ni srce ni glava

achtung achtung!

Mnogo se bre ovde prica o ovisnosti od interneta. I to GODINAMA!
Very je potcenjivacki tako papagajski ponavljati: internet je opasan, onaj ko sedi za kompjuterom moze da ocoravi, postaje asocijalan a moze da se desi i da mu se osusi ruka, ako ne bas ruka ono kaktus, mozda vam se i ves na zici osusi! Ma ko zna sta sve moze da se osusi!

Pogledajte samo taj uski mentalni koncept, hajmo malo da razmotamo tu skucenu svest: " u Beogradu vlada nova vrsta zavisnosti" (ima li da jos neko nije cuo ovo, ili je stvarno rec o NOVOSTI); "oblik mentalnog poremecaja" ( ma hajde...komsijksi zargon, ali od one vrste komsija sto zakolju zubima i to na spavanju :).

EEEJ...internetlije proglasiti MENTALNIM BOLESNICIMA, zar?!

Slede nam i ('fala vam na lepim zeljama):hemoroidi, nesanica, depresija, agresija, teskoce ove i one...


Pa dalje: nas narod ne shvata koliki je to problem.
:)Aman- zaman, zar je internet postao nacionalni problem...Uh, uobrazicu se sad!


Najlepsi deo: lecenje traje godinu dana ALI, za razliku od drugih ovisnosti ( o alkoholu i drogama) ovi dobri ljudi i nadasve cestiti lekari i dusebriznici ne traze od ovisnika da se odrekne racunara.
Uginucu od smeha :)


Pravo je pitanje, ako e internet vec TAKO opasan medij, kako se onda decijama unazad niko nije setio da leci one koji imaju ovisnost prema televiziji, ili radiju, ili novinama?
Zasto samo internet da strada?


Kad visis na web-u, NE gledas tupave reklame, ne gledas ni Velikog Brata, ne zanima te Dnevnik, zabole te cosak za panele i tribine...jednostavno: ne kupujes to sto oni hoce da ti prodaju.

E sad...ko su ONI, ja nemam pojma, a nije ni vazno.

~~~


Oni, za pocetak, targetiraju TV gledaoce, znaci da nismo isto - ni srce ni glava!
Sto bi rekao Milan Curcin, pancevacki odbornik i poeta s pocetka 20. veka: ja snova imam a puk mirno spava!


~~~~

Powered by J & J (joy and job) Solutions.

3 коментара:

Анониман је рекао...

Zavisnost od Interneta treba lečiti, jako zanimljivo, ali kao da tu nedostaje još neki delić slagalice koji svi izbegavaju da pomenu i objasne. Valjda im ne ide u prilog teoriji (zavere) o zavisnosti.

Zašto pomenuti ovisnici ignorišu stvarni život i odlaze na Internet? Ovo je pitanje na koje treba odgovorit i time naći uzrok svemu tome. Ni jedno lečenje nije dobro, ukoliko samo ublažava posledice a ne otklanja uzroke. Sve ostalo je prodavanje magle.

Da li su mentalni bolesnici? Kao i svako merenje i ovo zavisi od referentne tačke. Ako su ovisnici referentna tačka onda su oni mentalni bolesnici i trebali bi da se leče.

Ko su oni? Vrlo jednostavno, idioti koji bi u stvarnosti da naprave VB-a i da kontrolišu nas, izdanke Milana Ćurčina, nas koji još uvek imamo naše snove i pokušavamo da ih odsanjamo do kraja.

Unknown је рекао...

Ne glasam ja za zavere, nikad....glasam da je ipak rec o gluposti, o to od one vrste na koju se najcesce ( i nazalost!) racuna - onoj na kojoj je moguce zgrnuti ah, damn,..so laaki kesh ...:)

btw. Ja ne ingnorisem RL, taman posla...samo imam svoje filtere (videti skorasnji txt odavde - naziv: Gde su nam granice ).

To je za NJIH pregusto resheto :) Amen to that!

Unknown је рекао...

...i da dodam: za neke ljude (a nema ih bash malo i mnooogo su dragi!) INTERNET je ISTO sto i vodovod, gasovod, struja...obican jedan prikljucak!
Lifestyle priljucak.