понедељак, новембар 13, 2006

ISCASENO: gledanje televizije!

esprit libre


Ha! Necete me prevariti! Sad sam i JA gledala Velikog Brata! :)))

Sta sve treba da se poklopi da bih se skrasila pred tv aparatom: prvo, da je napolju mnoogo hladno, drugo da sam ja negde u toplom, trece da je tv tudji i da ne mogu da ga iskljucim/izbacim :)
Provela sam vikend kod mojih najmilijih (moji prijatelji su moja porodica) u njihovom novom lepom stancicu. Dosla na supu (a htela u stvari na kafu!) pa ostala, naravno... dokazano odavno je da mozemo 48h bez prestanka da pricamo, sto da se lazemo!

U cemu je fora, ali iskreno? Cemu svo to pljuvanje Velikog Brata?

Malo je, nagadjam, dosadnjikavo za one koji serijal bas prate (ima nekih dijaloga viska), ali je odlican eXperiment: mozes da posmatras psihologiju tih zatochnika s jedne strane, i posmatras i sebe samog, i svoje prijatelje s druge: kako reaguju? S kim se poistovecuju? Sta im smeta? Sta ih raduje? Case study!

U Hrvatskoj je npr. javna tajna da zbog EU intergracija i VB mora da bude politicki korektan. Imali su jednog Roma za pobednika, pa redom, stimulisanje razlicitosti i sl. Ono sto su mi slavisti iz Zagreba naveli kao glavnu osobinu VB show-a je: „Odvech se trachaju!”.
U Svedskom VB-u u program, dapache, idu i sve one, tako tipicno svedsko-akcione, situacije : )
A kod nas?
I kod nas su latino–zahvati, samo ne od tako sapunjave vrste.

K. i D. kao ono sto najvise upada u oci navode sledecu stvar:
„Strasno je sto od pocetka VB stalno ispadaju pozitivni i autenticni likovi, a ostaje sljam, ostaju oini NAJGORI”.

Mom iznenadjenju nije bilo kraja kada sam usred razgovora ugodnog naroda slovinskog sa likom u crnoj koznoj jakni u ficka pre nekih par nedelja, zacula svoju prijateljicu kako zadivljeno izgovara „Znas, Miki, moj decko je ISTI kao ti”.
Buduci da je poznajem dovoljno dugo morala sam malo pazljivije da se zagledam u tog crnomanjastog bluzera koji se malo zalio, a malo hvalio, o tome kako ga jure gomile mankekenki koje ga inace ne bi ni pogledale!
Ko vam je bwe taj Miki? : )))
Zaista je komicno sto ne gledam tv!


Plus ne smem dragoj maman ni pisnuti da sam imala bliski susret sa drvosecom i da sam ga tako lako ispustila (nisam ni provalila), bolje da cutim i da se ne sramotim!

do U copy?

~~~


Karaoke okrshaj, hahahaha....onaj Djuricko je OOODLICAN! Kao Asteriks, sa brcima i dugom plavom kosom, u crnom helankama, belim charapama, kaisem lezerno prebacenim preko kukova i sa, sve u stilu osamdesetih, printanom majicom, hahahahaha....kakav rad kukovima, au, sta bi rekle zene na Krstarici ne smem ni da pomislim!!! : )
Kako se gleda ova emisija? Pevajuci! Jeste da smo i K. i ja poslednjih meseci jos malo porasle, ali smo taman za Kolibri po mentalnom konceptu! Drzale se za ruke i njihale, kao u Toboganu...plus poneko „tishe malo tamo” gostima i domacinu : )


~~~


Mogu da se opkladim da bismo 100 dana moja draga K. i ja provele pricajuci bez prestanka. Samo, takav VB bi bio kulturoloski nokdaun, a mi persone non grata na pijaci!


~~~

Jel se i vi raspravljate s tv aparatom? :)

1 коментар:

Анониман је рекао...

ja ne kazem da bas uopste ne gledam tv, kad sam umoran i neraspolozen tv mi je nabolji drug :)), ali domace kanale ne gledam uopste, zivela kablovska:)