уторак, мај 15, 2007

Let's go geeeky!!

Everybody wants to be a cat...

Mozda se neko pita zasto ja na svom blogu ne pratim i ne komentarisem sve ono sto prate & komentarisu novine, televizija i blogeri - nova Vlada, Pepersi u Indjiji, Marija Serifovic, pobede nasih tenisera...
Sve sam ja ZA, nego nesto mi bezveze....a i po cemu bi se ovaj blog razlikovao od drugih kada biste i ovde citali sve ono sto je vec negde napisano :-)

Geek chicks razmisljaju, i to se mora kad-tad priznati, o sasvim drugim stvarima! she is such a geek

Na primer, o raskoraku medju polovima. Evo vesti: Kalifornijke sa doktoratom ucinile su dosta da se ovaj raskorak umanji - 1994. godine do danas doktorsku titulu je steklo 30 odsto vise zena. Prema izvestaju Komisije za postdiplomsko obrazovanje, od 1994. godine do danas njihov broj je porastao sa 527 na 681.
Naravno, i dalje postoji velika razlika u poredjenju sa muskarcima, ali se smanjuje. Petina vise u prosloj deceniji nije za zanemarivanje.
Koji su uzroci ovoj pojavi?
Tumaci se da bi ovo lako mogao biti tzv. efekat grudve snega: sto vise zena dobija mesto u naukama, sve vise zena tome pocinje da stremi!
Sledeci izazov za one koje su stekle PhD titulu je – pronaci posao na kome ce se zadrzati...

Nasa, srbijanska stvarnost nesto je drugacija (Hmm...namerno ne kazem „srpska”, jer je rec o pridevu izvedenom iz imena drzave Srbije a ne o obicnom nacionalnom prisvojnom). U stvari, poprilicno je zastrasujuce kad cujes sledece:
„Ja da sam znao da ce OVOLIKO zena nagrnuti u moju profesiju, odavno bih otisao! Jer, gde dodju zene, zna se da vise nema para..!!”

Hajd' neka svako o sebi malo razmisli da li mi to obaramo cenu svoga rada gledajuci na socijalne aspekte posla (dobra ekipa i sl) i ne trazeci povisicu (koliko vas sme uopste da je trazi?! Koliko vas ceka poslednji momenat?).
U USA je izracunato da, sto se zena tice, na ovaj nacin propuste sansu da do svoje 60. godine zarade bar jos 500.000 $.

Hallo, this Miss Cybernaut speaking. Do you copy? :-)

Who is geek?
"But if you’re a reader who has never felt misunderstood by your peers, never felt the need to disappear into a fantasy world, never was drawn to science for its sheer beauty (or because it made a hell of a lot more sense than people and their mind games do), or has never tried to decipher garbled instructions for downloaded shareware, then very likely She’s Such a Geek will not speak to you."

Geek: It doesn't seem to refer to 'computer programmers' as much as it once did when computers weren't so damn cool handy. Geeks are pretty much people who have a real understanding for a certain topic eg Films, music, cars. It's usualy that they are totaly obsessed about the topic, or it's just something they think alot on.

Note: Unlike the word "nerd," which is always pejorative, "geek" often carries a positive connotation when used by one of the group. The use of the term by outsiders is considered insulting.

~~~
Urban dictionary - GEEK
GEEK chique
Oh, Wikimedia!
wiktionary - GEEK
~~~

Upravo cujem da od danas imamo dve nove ministarke u novoj Vladi. Uz komentar „eto ti to za blog”.
Hvala lepo, Ozrene :-)

Ok, dve, dakle. A od koliko dozvoljenih?
Mislim...jel dva od dva pogodka, ili ...? Kako da procenim kad nema benchmark?

Cheers!

Нема коментара: