четвртак, април 12, 2007

Globalizacija bez presedana



„U institucionalnom smislu, trenutno prolazimo kroz globalizaciju bez presedana” kazu autori Funky Business-a!

Sreća moja pa ovo nije korporativna stvar! Inače bih morala da proveravam da li dok pišem blog isotvremeno se ponašam u skladu sa kodeksom. A predlog kodeksa je skroz je funky, pa kaže: „novinar ima obavezu da mu frizura liči na frizuru”.

Lepo piše, nadam se da niko neće prepraviti taj paragraf :)

Za menadžment ništa bogznakako važno ne piše u tom predlogu u koji sam ja gvirnula, samo da imaju obavezu da obezbede sokiće i posluže ih na sastancima...a frizura – morgen! Znači njima može i magična krpa umesto češlja, dakle ne mora da - liči na frizuru? :)

Pa šta sad, šta je čudno...Usred Beograda imate i rikše i crnce i Indijce i Beograđane i inostrance ama i vanzemaljce...(za internu upotrebu: nisu to samo oni ćelavi ko Stephen Covey i Jonas Riderstrale i Kjel i...ma koliko vas ima?).

Ali ovo je definitivno i post-industrijsko i post-zanatlijsko društvo. Sažimamo funkcije – all in one. Znači i čovek i komunista, odnosno i domaćica i cicika, i....novinarka i ...bloger, kakogod! Doduše, na TVu u poslednje vreme šetaju i, sasvim retro, neke novinarke koje NE liče i na manekenke a sigurna sam da nisu ni blogeri!

Sledi jedna ilustracija kakva nas žuta štampa ubuduće čeka, prenosim ekskluzivan delić: kako tvrde upućeni, nedavno se ispostavilo da je ona u stvari vanzemljak, odnosno kompozitno biće sastavljeno od 50 drugih majušnih bića, od one vrste što stoje jedni drugima na ramenima i pretvaraju se da su vel’ki.
Ona je u stvari složenica od njih pedeset koji se pretvaraju da su – čovek!
Isto tako, priča se po blogosferi i da je Pentagon u stvari jedan veliki akvarijum u kome plivaju mozgovo od reptila. Provajder trača kaže da ovaj izvor informacija NIKADA NE GREŠI!


Funky je skoro sve. Jesmo li ili nismo još sa Šišmišem u sitne sate proslavljali Kraj Papirne Ere!

PSYCHE UP!
Its time to move fast & fwd!



~~~
DANAS U NOVINAMA:
Oh, samo shushkanje Srbina spasava, indeed - Lekcija iz javnog govora direktno sa treninga u Srpskoj Asocijaciji Menadzera, danas u Politici, o da!


Miss

Нема коментара: