понедељак, фебруар 19, 2007

Making history...LOADING...





7 navika sadrže duboku istinu o ljudskoj prirodi kakva se nalazi samo još u književnosti. Do kraja, ne samo da osecate da dobro poznajete Stiva Kavija, vec i da on poznaje vas!”
Orson Skott Card, američki pisac i laureat Hugo & Nebula nagrade za omiljeni roman pisca ovih redova:„Enderova igra”.


„Enderova igra” je prvi deo SF sage koja je osamdesetih godina objavljena u Hrvatskoj.
Drugi deo je „Ender osvetnik” a treci, valjda, nikada ga nisam citala jer su poceli ratovi, a dok ga je taj decko nabavio na engleskom jeziku, vec je bio postao BIVSI :-) Te tako nikad ne procitah kraj sage o Enderu, sjajnom decaku koji je igrajuci se ucinio remarkable things! Mislim da se u trecem delu valjda ozenio bicem sa nove planete, da li one vrste sto lici na prasicu ili...Fascinantna stvar, on je sve vreme dok je osvajao galaksije mislio da se IGRA. Sjajan nacin za velike i vazne stvar, ain't it? :-)


Orson Skott Card (the Great!) je drugar Stivena Kavija. A prica se da Stiv vrslja po regionu....malo je tu, malo je tamo, bio je u Bukurestu cak - kaze Boris Vujicic, moj sjajni sagovornik proteklog vikenda za poslednju, sedmu naviku efektivnih ljudi.
Boris je Ender koji zavrsava pricu o 7N. Putnik, lider i poslovan covek.

Svim ucesnicima u serijalu zajednicko je pomeranje granica :-)

Kada bi svako ucinio koliko moze u okviru svog sopstvenog Kruga uticaja, ovo bi bio bolji svet!

Odnosno, sto kaze Boris Vujicic, kada bi svi praktikovali 7. naviku samoobnove, bili bismo kao covecanstvo 100 puta bolji!

So...samo shuskanje Srbina spasava - u cetvrtak, 22. februara, u dodatku Posao citacete poslednji nastavak ekskluzivnog serijala o 7 navika - kompanija FranklinCovey Srbija je deo sistema Oivivio Consulting Services LLC: management training & consulting.

Razglasite ovo...napravili smo parce istorije u Srbiji :-)

Komadic koji je nedostajao!

~~~
Bajadera, za putnike avionima:

Mali recept za one koji se ukoce dok gledaju kroz prozor aviona (a moraju da gledaju!): treba probati Fly Emirates, tamo imaju strateski postavljene kamere na krovu i kljunu i krilu aviona, i sve oblake lepo ko covek vidis na ekranu koji se nalazi ispred tebe, i sam podesavas oko kamere.

Нема коментара: