петак, фебруар 16, 2007

SINERGIJA, a je to?

Tango

Postoji li razlika izmedju strucnjaka i profesionalca? Naravno da postoji!

O strucnjaku znamo da je dubinski usao u srz onoga sto radi, posla, materije, ideje, promocije, sta god.
Profesionalca, pored kvantuma znanja, karakterise i: odnos prema poslu.
To je ono sto kazu drugarice sa Global Business Women Foruma: nije problem ako klijent nazove i vikendom, i uvece, ukoliko zeli da se van radnog vremena konsultuje, upita za savet povodom neceg urgentnog ili bitnog...NIJE PROBLEM, as simple as it sounds. Narocito ko je orjentisan na rezultat i na ljude isotvremeno - sinergizovana resenja su optimalna resenja.

Mozda zvuci malo cudno kada ste satima zauzeti razgovorom o marketingu ili HR managementu ili paradigmama necem tako stranom onom ko vas mozda slusa (prijatelji umeju da cene tu geek-strast, ali umeju i da se smore ako ne razumeju), ali ukoliko smo orjentisani na rezultat, logicno je da nema cvrste i ogradjene bodljikavom zicom granice izmedju posla i privatnog.
Life is life.

Odnos prema poslu koji znate i volite (uslov) uvek je lezeran u onom najboljem smislu: imate prioritet, imate plan, spremni ste da saslusate druge, da se iskazete u potpunosti takodje, i imate iskrenu zelju da pronadjete resenje. Umete da budete kreativni pri nalazenju resenja, ne ukopavate se jos dublje u svoj rov, ne gledate preko nisana onoga ko ne misli kao vi...ukratko, OK ste.

Deo moje licne misije je afirmisanje fer pravila, onoga sto je ispravno.

Zato: jer je tako LAKSE po sve ucesnike u procesu.

Zato, jer se stedi VREME ako svi imamo usvojene principe.

I, naravno, zato jer smo tako brzi, bolji, produktivniji i zadovoljniji!


~~~

Time sto se drzimo principa imamo garanciju da nista lose ne moze nastati.

Sinergija je dakle navika, dobar obicaj saradnje koja iznalazi dobra resenja.

Klikom na naslov dolazite do 6. nastavka serijala o 7N - Miss Cybernaut featuring Danilo Goliani!
Nije lose zapamtiti da vas sva dobra volja i zelja za najboljim rezultatom nista ne vredi ukoliko druga strana nema istu takvu zelju za saradnjom, ili ukoliko neguje koncept pobede i poraza a - ne resenja na obostranu dobrobit („I za tango je potrebno dvoje”, Danilo G.)

Nije rec o tehnici pregovaranja nego o mentalnom konceptu.

alt


Jedan detalj iz razgovora na osnovu kojeg je napravljen tekst:

– Ja verujem da se sve stvari, uz podsticaj, mogu razviti, i liderstvo i kreativnost, kao i jos gomila vestina. Tu vaznu ulogu imaju porodica i skola, oni su najpre pozvani da stimulisu ono sto je dobro. Koliko će pojedinac razviti svoje potencijale direktno zavisi od toga koliko je ohrabren i podstaknut - kaže Danilo Goliani.
Popraviti se, dakle, moze sve: komunikacija, kapacitet za produktivnost, motivacija, moze se dinamizovati svaka struktura, pa cak i: graditi i uvecavati, osim produktivnosti i kapacitet za produktivnost, liderstvo, kreaciju...SVE!
Ako postoji iskrena zelja za saradnjom i dobrim rezultatom.

Yes, that is what is it about!

Нема коментара: