четвртак, фебруар 15, 2007

Hozenfefer : Home Alone vol.1
„Moja kucica, moja slobodica” sto bi rekao mali Jerry iz Vrtirep serijala ranih osamdesetih :-)

Novi stan je vaistinu inspirativan na ovaj nas lepi neradni Dan drzavnosti!

Domacice defitnitivno imaju svoj zargon i svoje rodjene kulinarske dileme: da li se pire od krompira UGNJECA ili se UCMEKA, ili se mozda ISPREPUCA i UGNJAVI.
Ili se prosto krompiri u nekom momentu - „naprave u pire”.

„Ravna kasika”, to mislim da svi znaju sta znaci; e sad , „prstohvat soli”, to mu dodje bas onako ....hehehe, strucno – to je ona kolicina soli koja vam stan izmedju palca i kaziprsta :-)
„Vode da ogrezne“ znaju samo jezivo iskusne u dinstanju - to je taman toliko da pokrije tvorevinu za koju smo cvrsto naumili da je jedemo prodinstanu, a „gusto kao za palacinke” , uuuu.... to je opis gustine testa podobne shlafroku u koji ce se smestiti ploshka od jabuke, i koji ce zavrsiti u vrelom ulju u kome ce se „peci na brzo” :-) ...E pa za palacinke je isto tako samo malo gusce! :-)))

„Kao za palacinke” je , u stvari, cist licni utisak nastao usled razlicitih vrsta uvida u mesavinu raznih vestina, radnih ucinaka, fidbeka onih koji jedu, i, naravno, vaseg licnog zapazanja o tome sta je za vas PRAVA debljina palacinke!
E pa TOLIKO i treba da bude gusto testo!
Indijanske vestine, jeste, i tu treba malo spetnosti: kojom brzinom se ugreje ringla i da li je slaba ili jaka - kad je full ugrejana.
Koja je najjaca? A koja najbrza?
Ako je stavimo na „pola dva”, hoce li se ugasiti taj vecni plamen ili ce moj delikates, kao sto bi trebalo, zaista se krckati na takovanoj laganoj (ili: tihoj! Kao da postoji neka koja vice!) - vatri.

He...to sve mora da se zna da ne bi posle bilo tragikomicnih situacija da morate da objasnjavate zasto je pile tako minijaturno kao da je doletelo iz Liliputanije (i zasto, daaamn, nije kao kad mama pravi?! Kako njoj uspe a meni ne?).
Zato ga je najbolje kupiti ga u marketu vec pecenog, i naravno, precutati tu cinjenicu.
A ...i ne morate da krijete, vec je poslovica postala da kad se otvori kutija keksa ili grisina, kazemo da smo ih, mo’s mis’iti – same mesile, ha!

U krajnjem slucaju ostaje vam standardno „Ne, dragi, nisam ispekla kolibrija za veceru nego PILE.”

~~~

Kahm...upoznajte svoju kuhinju da biste je vise voleli :-)
Kao i sve drugo na svetu, uostalom.

Srecan vam Dan Drzavnosti! I jucerasnji dan, takodje :)

2 коментара:

sanja је рекао...

Nerviras me kad si dopustis pad ispod nivoa. Bravo, bice nesto jednog dana od tebe, lavice...

Анониман је рекао...

^^ nice blog!! ^@^

徵信, 徵信, 徵信, 徵信社, 徵信社, 徵信社, 感情挽回, 婚姻挽回, 挽回婚姻, 挽回感情, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信, 捉姦, 徵信公司, 通姦, 通姦罪, 抓姦, 抓猴, 捉猴, 捉姦, 監聽, 調查跟蹤, 反跟蹤, 外遇問題, 徵信, 捉姦, 女人徵信, 女子徵信, 外遇問題, 女子徵信, 徵信社, 外遇, 徵信公司, 徵信網, 外遇蒐證, 抓姦, 抓猴, 捉猴, 調查跟蹤, 反跟蹤, 感情挽回, 挽回感情, 婚姻挽回, 挽回婚姻, 外遇沖開, 抓姦, 女子徵信, 外遇蒐證, 外遇, 通姦, 通姦罪, 贍養費, 徵信, 徵信社, 抓姦, 徵信社, 徵信, 徵信, 徵信公司, 徵信社, 徵信, 徵信公司, 徵信社, 徵信公司, 徵信, 徵信公司, 女人徵信, 外遇

徵信, 徵信網, 徵信社, 徵信網, 外遇, 徵信, 徵信社, 抓姦, 徵信, 女人徵信, 徵信社, 女人徵信社, 外遇, 抓姦, 徵信公司, 徵信, 徵信社, 徵信公司, 徵信, 徵信社, 徵信公司, 徵信社, 徵信社, 徵信社, 徵信社, 徵信社, 徵信, 徵信社, 女人徵信社, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 女子徵信社, 女子徵信社, 女子徵信社, 女子徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 征信, 征信, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社, 征信, 徵信, 徵信社, 徵信, 徵信社