четвртак, септембар 27, 2007

Kako do posla preko weba?


Infostudov sajt za zapošljavanje www.poslovi.infostud.com postigli su dogovor o saradnji sa www.moj-posao.net vodećim portalom za zapošljavanje iz Hrvatske i www.posao.ba glavnim sajtom za regrutaciju iz Bosne i Hercegovine.
Radi se o poslovnom povezivanju liderskih sajtova za zapošljavanje u ovim zemljama, a u cilju poboljšanja kvaliteta ponude na regionalnom tržištu rada.
Saradnja će se odnositi prvenstveno na međusobnu razmenu poslovnih kontakata, zajednički nastup prema poslodavcima koji traže radnike u regionu, kao i razmenu drugih informacija o zapošljavanju, korisnih ljudima koji traže posao jer će ih upoznati i sa ponudom poslova u okruženju.

„Reč je o povezivanju tri sajta koji su broj jedan u svojim oblastima rada i čija će saradnja i razmena iskustava doneti dodatne prednosti za naše korisnike. Posebna prednost za poslodavce iz Srbije jeste u činjenici da će im poslovi.infostud.com direktno omogućiti da traže radnike i u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, putem najposećenijih sajtova za zapošljavanje u tim zemljama” kaže Sonja Kmezić, šef sajta poslovi.infostud.com, i dodaje da je moj-posao.net u prvih 5.000 najposećenijih sajtova na svetu.

Sajt poslovi.infostud.com ima preko pola miliona poseta mesečno.

Na sajt se tokom jednog meseca postavi oko 2.000 različitih oglasa za posao, a na njemu se do sada oglašavalo preko 2.300 domaćih i stranih firmi.
Svaki peti korisnik ovog sajta posao pronađe preko njega.


Infostud je tokom ovog meseca pokrenuo još jedan novi sajt – znanje.infostud.com koji pruža informacije o obuci, stručnom obrazovanju i samostalnom usavršavanju, popularizuje stalno učenje i pomaže ljudima da napreduju na ličnom i profesionalnom planu. Sloganom “Uspeh se uči”, Infostud i njegov novi sajt žele da kod ljudi podstaknu razvoj svesti o neophodnosti učenja i napredovanja tokom celog života, ali i da utiču na širenje izbora kvalitetnih mogućnosti za usavršavanje u zemlji i inostranstvu.

Na sajtu se mogu pronaći informacije vezane za kurseve različitih poslovnih veština, jezika, računara, veliki broj konkursa za predavanja i konferencije u zemlji i inostranstvu, kvalitetna ponuda domaćih i stranih seminara u oblasti ličnog i profesionalnog usavršavanja, stipendija za različite projekte i istraživanja, profesionalnih studija, saveta i uputstava za usavršavanje mladih



Čestitam Infostudu na izboru najboljeg kandidata za stipendiranje - Marka Jevtića!! :)


ANTRFILE O PRVOJ INFOSTUDOVOJ STIPENDIJI:

Marko Jevtić iz Beograda prvi je Infostudov stipendista za specijalističke poslediplomske studije Menadžmenta u elektronskom poslovanju. On je prošle nedelje izabran među više desetina prijavljenih kandidata na javnom konkursu.

Marko Jevtić je rođen 1983. godine i završio je Fakultet za poslovne studije Megatrend univerziteta u Beogradu. Trenutno je projekt menadžer sajta gdestinacija.com, jedinstvenog domaćeg bloga o putovanjima. Projekt menadžer je i sajta borca.co.yu, prvog sajta beogradskog naselja na Internetu. Marko radi i u informativnoj redakciji B92, u kojoj je zadužen za teme iz oblasti ekonomije i ICT. Saradnik je različitih listova, magazina i web sajtova: Ekonomist, PC Press, Ambijenti, PC magazin, Yellow Cab, Network, Grad... u kojima piše o informacionim tehnologijama, e-poslovanju, marketingu, advertajzingu i kulturnim dešavanjima. Ranije je radio za Eventim.yu d.o.o., koji je deo nemačkog CTS Evenim AG, evropskog lidera u prodaji ulaznica i industriji zabave.

„Drago mi je što sam prvi stipendista Infostuda, a posebno mi je drago što sam od Infostuda dobio priznanje za sve ono što sam do sada radio. Od studija očekujem da usavršim znanje iz oblasti elektronskog poslovanja ali i i upoznam značajne ljude iz ove oblasti koji predaju na studijama i one koji ih budu pohađali. Mislim da su ove studije specifične baš po tome, što ih čini još vrednijim. Smatram da je budućnost u elektronskom poslovanju, da će sve više kompanija morati da poklanja više pažnje ovoj oblasti. Siguran sam da će im u budućnosti stručnjaci iz ove oblasti biti neophodni, pa mi je drago što sam dobio jedinstvenu priliku da se upravo u tome usavršavam i razvijam”, kaže Marko Jevtić.

Stipendija na Međunarodnoj poslediplomskoj školi za inžinjerstvo i menadžment na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, koju dodeljuje kompanija Infostud pokriva troškove školarine, specijalističkog rada kao i sve administrativne troškove.
Na taj način, Infostud je želeo da doprinese razvoju elektronskog poslovanja i pomogne u obrazovanju kvalitetnih kadrova i profesionalizaciji ove oblasti, koja se ubrzano razvija u Srbiji.

Ovo je prvi put da jedan domaći Internet sajt dodeljuje stipendiju.

Нема коментара: