петак, март 30, 2007

21st century ninja-nonsense





Theese days it was not quite good to be a walker in Belgrade downtown...Seems that mad Chineese that the other day run out of a restoran and started to chip-chop innocent citizens is finally caught and put into a Prison Hospital for being Freddy Kruger in the middle of the day! I still can hardly believe it really happened. Ninja slaughtering Belgraders, ummpf.



Ovih dana nije bilo dobro biti shetac Knez Mihailovom...
Kineza sto je vitlao machetom po glavnoj beogradskoj strafti kanda su navatali i spakovali Okruzni zatvor, i tap - pravo u bolnicu! Da covek ne poveruje da je izleteo iz restorana i istraznirao nacumicne prolaznike!


And...What did our oldfolks do when they get mad?



VS. Šta se zgodi kad se nežniji pol razbesni?


Naše prabake ovu situaciju rešavale su na opšte dobro svih ukućana – odlazile su u kokošinjac i nemilice klale onoliko kokošaka koliko im je bilo potrebno da se smire. Pri tom, za celu porodicu tog dana bile su kraljice svakodnevnog života – blaga pileća supica uvek je melem za dušu, a ni pohovano pa sa krompirićima, nije loše.
Danas bi većina savremenih žena ostala gladna pored jata kokošaka, jer bi se retko koja usudila na ovakav podvig (ubiti bubu, još nekako i može da se uradi, kad si sam u kući, a ona baš preteći trči prema tebi da te izjede).

Evo šta sve može da se uradi u kući: možete same sebi da odsečete šiške, pa da izbezumljene jurite do frizera da vam popravi tu hipermodernu frizuru. Možete na miru da se posvađate s najbliskijima putem SMS poruka, ali treba imati dovoljno kredita u tu svrhu (na primer, za vreme neke fudbalske utakmice možete da pošaljete poruku svom dečku, prijatelju ili sinu koji više ne živi sa vama, da stižete za koji minut u njihov stan. To će ih izbezumiti, a vama će biti lepo, jer sedite u miru i toploti doma svog, uživajući iz sve snage).


Možete da izađete na neki od domaćih foruma na internet, i da do mile volje, sakriveni iza nekog luckastog nadimka, “izlazite na crtu” kome god hoćete. Posle jednog do dva sata i vama će postati smešno to čime se tako strasno i prilježno bavite (nonsensi za 21. Vek), pogotovo kad shvatite koliko su tamo svi članovi dobroćudni i koliko ih je nemoguće odistinski uvrediti.
Pored svega navedenog, ostaje vam generalno spremanje ormara, brisanje prašine, pranje prozora ili beskonačni razgovori sa prijateljicama, uz poneki dobar trač (ali sa stilom, pls!). Takođe, u vrhu liste je odlazak u teretanu i dobro preznojavanje, pravljenje komplikovanih kolača i igranje sa bockalicama vašeg ili nekog tudjeg deteta (deluje isto kao sedativ, ali uz obaveznu upitanost nad visinom sopstvenog IQ-a. Srecom, upitanost brzo prodje).
Šoping, ako niste anoreksični, ostavite za neki drugi dan, jer sudeći po ponudi u ovdašnjim buticima, teško da će vam od toga biti bolje. Inače se kupovina ne savetuje nikada kao lek.

Danas deluje čudno, ali mnoge domaće koke su nastradale upravo zbog nevažnih sitnica koje su domaćicu izvele iz takta, a mit o bakinoj supi proistekao je iz gore navedenih agresivnih poriva. Danas, u 21. Veku, možemo i moramo sebi da dozvolimo i poneku sitnu pakost i nepotrepstinu. Samo nek je sa stilom!

(objavljeno u Politici, 2003. godine by JJ, indeed)

~~~

Ako mi jos neko nesto kaze protiv video-nadzora ....

Нема коментара: