понедељак, новембар 26, 2007

Komadić koji je nedostajao: suveniri Srbije




:-)
Konačno i među vama - na ulicama i po ćoškovima, između pečenog kestenja i vrućih kokica, u hotelima, hostelima, restoranima i knjižarama - Suvenirnice sa autentičnim motivima Vaše Srbije.

Ćapite svoj deo! Ne dajte da vas prevare!

GDE?

Knjižara BULEVAR: Carice Milice 1 (Zeleni venac)
Hostel IN OLD SHOES, Brankova 18

KLIKNI ZA PLAKAT SUVENIRI


Suveniri Srbije powered by Krojači

Krojač vam predstavlja portal www.SuveniriSrbije.com sa željom da originalni, autentični, unikatni, ručno rađeni suveniri iz svih krajeva Srbije, budu uspešno predstavljeni i plasirani u najvećoj srpskoj internet suvenirnici, i tako postanu dostupni širom sveta!


Kako bi se posetioci što bolje upoznali sa vrednostima Srbije, osim prodajnog dela, na portalu se nalaze i opisi regija, događaja, zdanja, ličnosti, znamenitosti, manifestacija, čak i recepata, koji su proslavili Srbiju.

Portal nudi:

Mogućnost online kupovine i naručivanja, dostava na adrese širom sveta.

Tu su i mesečne akcije, popusti, izbor najboljeg ukrasnog i najboljeg upotrebnog suvenira, nagrade za stalne kupce, posebni popusti za firme, godišnju dodelu Oznake kvaliteta za najbolje suvenire, i jedinstveni info-centar za proizvođače suvenira i one koji bi to da postanu.


Prenosim deo razgovora za vas, lutalice u blogosferi :-)

ANA JOVANOVIĆ, osnivač Suvenira Srbije, odgovara na pitanje: KAKO JE SVE POČELO?


- Najveće očekivanje svakog turiste prilikom putovanja na određenu destinaciju jeste – doživljaj! Ono što sledi jeste uspomena na taj doživljaj i želja da se on podeli sa prijateljima, bližnjima. To se čini pričom, fotografijama, filmovima i, možda najviše, donetim suvenirima.
Nažalost, često strani, ali i domaći turisti odlaze iz Srbije praznih ruku. Razlozi su mnogobrojni: ne postoji organizovana prodaja suvenira, skupoća, nedovoljan broj adekvatnih proizvoda u ponudi retkih suvenirnica.
SuveniriSrbije.com namenjeni su onima koji žele da uživaju u Srbiji i iz nje ponesu uspomenu na doživljaj, ujedno ne trošeći vreme na uzaludno traganje.

Takođe, obraćamo se i onima koji tek planiraju da posete našu zemlju, kako bi stekli sliku o svemu što bi mogli upoznati prilikom boravka u Srbiji. Ideja je da osvetlimo i materijalizujemo prave vrednosti, bisere Srbije.

OTKUD TA IDEJA?
Znate i sami kakva je situacija bila - gotovo da ne postoji osoba u našoj zemlji koja se barem jednom u životu nije upitala šta je to zapravo suvenir Srbije, po čemu smo posebni?
Poslednjih godina pitanje brenda Srbije je postalo opšte pitanje, pitanje kojem se pridaje važnost i kojim se bave razne institucije i stručnjaci.

Mi želimo da tom odgovoru priđemo bliže.

KAKO, kako :-) ?

Rečenica “Srbija nema dovoljno dobar imidž u svetu” česta je tokom prethodnih godina i decenija.
Moja Srbija, zemlja u kojoj sam izabrala da živim, je lepa, otvorena, moderna, osunčana zemlja. Ja je iskreno volim, volim našu tradiciju i folklor, duh, humor, lepotu i pamet. I želim da je i drugi tako dožive. Želim da i na ovaj način pokažemo koliko kulturno bogatstvo postoji u svakoj seoskoj kući, u svakom gradu, u nama samima.
Tada će rečenica sa početka odgovora postati netačna.

Нема коментара: