понедељак, јул 09, 2007

Svratište: Gdestinacija.com



Putopisci i čitači, svi oni koji se osećaju kao komunisti i kojima je žao što do komunizma i potpune slobode nikada nisu stigli, imaju odskora svoje ćoše na globalnoj mreži da traže i nesebično dele informacije o putovanjima


U etru se pojavilo novo svratište za one koji surfuju: turistički blog www.gdestinacija.com, kako tvrde njegovi pokretači, u stanju je bitno da izmeni i kvalitet i smer vašeg putovanja.

„Gde god da ste se uputili, pa i na Mesec, neko je tamo bio pre Vas! Treba znati šta vredi videti, na kojoj se plaži okupati, koju taksi službu ne koristiti, o čemu nikako ne pričati, šta svakako probati, kako šarmirati prodavce, gde jesti dobro a gde piti jeftino”, piše na blogu www.gdestinacija.com,
Ovaj sajt namenjen je onima koji uživaju u putopisima, kao i onima koji su i sami skloni pisanju: podelite vaše utiske, savete i doživljaje sa puta. Čitanje je avantura, i ovde se možete prepustiti u potpunosti: sve putopise možete komentarisati, dopuniti, možete zatražiti još informacija i nesebično podeliti svoje sopstvene!

Za one koji još nisu inicirani u sajberspejsu, dovoljno je znati da su blogovi stranice na vebu određene za slobodno popunjavanje sadržajem, a koncept zavisi od pokretača. Ove stranice su veoma prijateljske i za korisnike i za čitače, što znači da ne morate biti ni programer niti pisac da bi ste pokrenuli svoju veb stranicu ili na mreži ostavili i sopstveni trag. Uz to, Gdestinacija je sasvim naš i sasvim domaći blog gde su sva uputstva savršeno razumljiva.
Ovo je polje otvoreno za sve namernike. Na blogovima već godinama vlada komunizam novoga doba, svako kaže ono što želi – tamo gde želi.
Kako navodi Marko Jevtić, pokretač bloga: „ Pasivno surfovanje na Internetu, ne samo da nije u modi, već je poprilično sebično i zašto očekivati da neko drugi doprinese sadržaju, ako i vi niste spremni da uradite tako nešto!”
Cilj sajta je da se destinacije osmotre iz više uglova, onako kako nije moguće u tradicionalnim medijima, a da sve to ima regionalni karakter (već ima putopisaca iz republika bivše Jugoslavije).

Novi tip vodiča, u kome je sve dozvoljeno (dokle god se držite teme!), za prve dve nedelje postojanja privukao je preko 150 korisnika i 38 putopisa, od Azije do Mumbaija, Njujorka i Dalmacije.
Sve na jednom mestu o šopingu, splavarenju, doručkovanju, starim i novim planinama, žurkama, čokoladi, spustu niz domaće reke, taksisitma i kafanama pored druma – pročitajte na gdestinacija.com !

(Jelena Jovanović, objavljeno u Politici, 13.06.2007)


ehm, paz' vamo...(nesto licno!)
...zelje, cestitke, pozdravi: Marku Jevticu, da mu vojnicki dani lakse prodju, zeli mu redakcija Miss Cybernaut & Co!!

3 коментара:

Marko је рекао...

najlepsi prikaz o gDestinaciji koji sam procitao... thanks, i cekamo tvoje putopise

Unknown је рекао...

Cekaj, cekaj me....:)
Bice!

Unknown је рекао...

E samo da znas da si, iako smo se ti i ja i upoznali tako sto mi je urednica pre jedno mesec i po prosledila tvoj mejl sa upitom za saradnju Gdestinacije i Putovanja (a ja nastavila i realizovala dogovoreni deo posla) u medjuvremenu proglasen doslovce PRIVATNOM SHEMOM.

Ej, Mare, pa kako sad da reklamiras Putovanja za dz kad si odjednom ispao - moje privatno poznanstvo??
...aaaa....