уторак, јул 03, 2007

PAŽNJA! Mohito zona

...ili: sta sve mozes petkom u Beogradu, kad si VIP.
:)

Oduvek su me fascinirali mostovi, nadvoznjaci i petlje i ona narandzasta svetla po kojima se poznaje Beograd kad u njega stizes nocu. Pocnu od Zemuna, i idu u paru sa gustim vazduhom koji vas odjednom spopadne dok se vozite. To je taj cuveni beogradski smog, onaj koji cini da soliteri titraju od vreline dok se njihov odraz prelama kroz gasovite cestice i nestaje negde u nigdini iznad svake logike. (da me ne shvatite pogresno, ja takodje, ne verujem vazduhu koji ne vidim!)

Panoramski pogled na saobracajne tokove i zavrzlame, i to od 360 stepeni, hot belgrade air i ledeni Mohito bili su proslog petka privilegija osnivaca i prijatelja SAM, Srpske asocijacije menadzera www.sam.org.yu. Krovovi su, izgleda, u modi! Ovaj put party je hostovao Hotel In na Novom Beogradu.

Po svemu ekstra vece, aromatizovano unplugged gitarskim dvojcem, sa lakim & osvezajucim povetarcem, punim mesecom narandzaste boje koji se dizao i dizao i dizao...dok nije nestao tamo negde iza Bloka 23!
Loodo!

Shushkalo se ovome i onome, meni je, naravno, bilo super da odgovaram na pitanja o NYC, planirali se dogadaji, susreti i izlasci, sve u svemu, divan epilog polugodisnjih aktivnosti i najava letnjeg zatisja...

Vise o tome: ekapija.com o skupu SAM

~~~

Recept za ovo leto - Mohito (Mojito), omiljeni koktel Ernesta Hemnigveja (ima li neki koji mu nije bio omiljen :) koji je poznati bonvivan ispijao, prica se, u Havani.
Smatra se da je lokal Bodegita del Medio (La Bodeguita del Medio) u Havani mesto gde je nastao originalni recept za Mohito iz 1946.

Pravi se u standardnim srazmerama (po 0,3 od svega): od belog kubanskog ruma i soka limete, i soda vode.
Dodati sveže listove nane, šećer (najbolje iz šećerne trske), i sitno-sitno-sitno izlomljen led.

Uzivajte!

2 коментара:

Unknown је рекао...

E, ako cemo tako - i MOJ omiljeni koktel! Prvi put sam ga pila u nekom crnackom pariskom nocnom klubu i od tada kao mahnita samo to zelim, volim, vidim!

mmmmmmm, njama!

Smerna krojacica

Unknown је рекао...

OoOoOO, smerna draga drugarice! :)

hihihi...ja sam ko Ernest Hemnigvej, sve mi lepo sto je u dobrom drustvu!

Pajz vamo: ista meta, isto odstojanje - predlazem Backstage kod Ateljea, a ? NJA!