уторак, новембар 04, 2008

biZbuZZ 08 - post festum, krajnje neformalno

biZbuZZ konferencija o Internet poslovanju

UPDATE: objavljen je clanak pod nazivom Rekapitulacija na sajtu IT dogadjaji gde je zaista sve kompletirano.

A kako sam se ja provela, neformalni raport je ovde :)


Nakon 4 dana niške IT konferencije (za mene je ranije počela) i jednog dana e-PR seminara, evo ukratko kako ja vidim moj prvi i nadam se ne i poslednji biZbuZZ događaj.

Prvo najvažnije - ministarka Jasna Matić rešila je čvrsto da, kako sama kaže, "širimo jevanđelje". Sajt PC PRESS.info je doneo članak biZbuZZ: širenje IT jevanđelja.

Drugo, užasan je stres kad nema interneta. Stalno mi blinka onaj slajd sa bloga Ilije Studena koji kaže underpromise - overdeliver: Par saveta za držanje prezentacija. Takođe, rano ustajanje je zahtevalo psihofizičke pripreme (tako to kod nas sa flexi radnim vremenom), ali to na kraju nije bio problem. Problem je bio što je moj telefon zvonio pre nego alarm (manijak koji zove ranom zorom), a neki ljudi nešto su hteli od mene pre nego što sam se psihofizički pojavila na doručku - NE MOŽE. Neću da otvorim vrata.

I ne umem da dođem pešaka :))) Ali stvarno. Hvala Nenadu Orliću što nas je poslao u šumu
(ovaj poremećaj polako razvijamo dok ne postane ozbiljan - radi se o mestu koje ne postoji ili s njim nešto nije u redu, npr. ne nalazi se tamo gde treba i gde je rečeno....ah, da, sindrom se zove "Štampin kiosk". To je kad pojma nemate gde da dođete)
Nisam mnogo išla ni peške ("ne znam da ti objasnim jer ne znam gde si se izgubila, ostani tu gde jesi, dolazim po tebe").
I tako...na doručku sam se pojavljivala fizički, a psihički nešto kasnije tj. posle kafe (ispadoh hejter :).

A sve ostalo je već ispričano u blogosferi i uopšte na webu, evo nekih koje sam ja pohvatala po status updateima na facebooku:

1. Vesti.rs o Biz Buzz

2. IT kutak BizBuZz 2008 - Oktobar, Niška Banja

3. Ilija Studen:šta smo naučili razvijajući i prodajući activecollab

4. Miloš Mileusnić Izveštaj iz Niške Banje - BizBuzz 2008

5. Marko Jevtić, blog b92 Niška banja kao centar Interneta u Srbiji

6. Dragan Varagić Konferencija Bizz Buzz 2008, Niš: Web sadržaji - značaj i upravljanje

7. i na kraju, step by step - zvaničan blog organizatora biZbuZZ 2008 : biZbuZZIzveštaji postoje ovde, čini mi se da je sve na jednom mestu: IT događaji .

Prezentacije, za radoznale i one koji bi da se podsete: bizbuzz-2008/slideshowsA evo i kako se zakuvavalo: Bizz Buzz 2008 - idemo veselo! :) i kako je to nekada izgledalo BizBuzz 2006, scena.

I ja ne mogu više. :) Ako sam nekoga preskočila neka dojavi.

Detaljan izveštaj od mene u decembarskom broju PCpress-a... na šta bi ličilo da sad sve reči ovde da potrošim i izneverim redakciju a nije niko bio sem mene (mada nisam ni ja išla kao novinar :)
To mi se već jednom desilo, sa Ars Electronica, da se iscedim. Mada mi u tom slučaju nije ništa ostalo za blog, e zato on sad ide prvi :p

Ko hoće, eno još svašta ima off topic na facebooku :) Ukratko: bilo je lepo, ludo i pametno. Sve odjednom. I doći ću ponovo.

A evo kako se Aleksandar Ilić oseća.

4 коментара:

Dragana Djermanovic је рекао...

@Miss: konačno! Pa nedelje su prošle... Teško je prihvatiti da ne pišeš pa čak i kada je razlog Internet Jevanđelizam :)
Btw. vrlo nebičan komentar događaja, poptuno na tvoj nači... Hvala na linkovima.

Miss Cybernaut је рекао...

Proslo je par dana :)

Sasa је рекао...

to znaci da si nedostajala ljudima :)

Miss Cybernaut је рекао...

oh :D Nemojte molim vas, i ovako mi urednici kažu da sam već dovoljno uobražena zbog bloga.