субота, март 08, 2008

citanka za vikend: BUDUCNOST JE POCELA (Peter Fisk intw)


"Srbiji treba malo više samopouzdanja, a svetu malo edukacije o tome ko ste i šta nudite. Sklapajte partnerstva koja će vam pomoći da doprete do kupaca, i čije će vam usluge trebati, i počnite da stvarate sopstvene poslovne legende"

Piter Fisk, februara 2008.


Ovo je godina koju će obeležiti Hipostrategija, odnosno disiplina koja će imati zadatak da kreira - hipoteze o budućnosti.

Ovako glasi najava nove 2008. godine i novogodišnja čestitka Pitera Fiska okačena na njegovom sajtu www.einsteinpicasso.com.

Godina dodatnog ubrzanja: na proleće će svetlost dana ugledati dugoočekivana trilogija Pitera Fiska “Biznis genije”, “Potrošački genije” i “Kreativni Genije”, za izdavača Vajli Kepston, to jest prvi njen deo “Biznis genije”.

Teza Pitera Fiska koja se već uspešno odomaćila na različitim meridijanima s kojom je, pored izvanrednog stila i studija slučajeva podjednako iz najvećih i najmoćnijih, kao i inventivnih malih kompanija, stekao popularnost je - da genijalnost najčešće nije i ne mora biti urođena, već stečena osobina, takoreći, veština koja se da naučiti i razvijati.




PREDUZEĆE - MAGAZIN ZA PREDUZETNIKE (EMG)
- jos nekoliko dana na kioscima (do 15. marta tj)

LINK ka ovom clanku: INOVACIJE - PITER FISK



KO JE PITER FISK

Piter Fisk je autor knjiga o tome kako uspeti u poslovom svetu, konsultant i preduzetnik. Karijeru je otpočeo na polju fizike, a zatim je dosta godina proveo u kompanijama poput Britiš Ervejza i Koka Kole, Marks & Spenser i Majkrosoft, Virgin i Vodafon. Bio je na čelu britanskog Instituta za marketing i partner kompanije posvećene strateškom inoviranju “The Foundation”. Danas je ne-izvršni direktor mnogih poznatih ali i novosonovanih kompanija.
Strastveni je trkač na duge staze, gaji ljubav ka muzici i umetnosti, i navija za Njukasl.
Provokativan i zabavan, fokusiran na to šta je novo na tržištu, šta postiže uspeh i šta je sledeće u budućnosti, Fisk je, prema “Business Strategy Review” jedan od najboljih svetskih predavača o svim aspektima strategije i inovacija, potrošača i marketinga.

Više o P.Fisku: http://www.thegeniusworks.com

xxx


Miss

Нема коментара: