среда, март 19, 2008

Wtf is NLP? eKapija.com - feljton :)


:) heh, NLP is on the stage!

Ukratko, NLP (neurolingvisticko programiranje) je modelovanje i prenos postupaka koje rade oni ljudi koji postizu izvanredne uspehe, skidanje te izvrsnosti.
Svako od nas se time sluzi, nesvesno. Poenta je da osvestimo taj mehanizam i da ga apliciramo, namerno, da bismo postigli zeljeni, a ne nezeljeni rezultat.
To je ujedno i jedan od postulata NLP-a:

Početak svakog saznanja i promene leži u tome da NE POSTOJI NEUSPEH. Postoje samo rezultati, a neuspeh je reč koja opisuje neželjene rezultate. Neuspeh je slepa ulica a rezlutat i mišljenje o njemu kao o povratnoj informaciji je put samorazvoja.

„Ako uvek postupate onako kako ste uvek postupali, uvek ćete dobijati ono što ste dobijali. Ako vaši postupci ne donose željene rezultate, uradite nešto drugo“.

NLP je alatka samopromene. Menjajuci system iznutra, unutar sebe samih, mi uticemo i na to kako ce nas drugi videti - menjamo percepciju.

Portal eKapija
je objavila dosada 4 nastavka ovoh mog malog feljtona.
Serijal je radjen u saradnji sa gdjom Slavicom Squire - osnivacem prvog srpskog NLP instituta za razvoj inovativnih profesionalnih profila - na adresi www.nlp-svet.com.

U feljtonu ucestvuju jos i Zivka Radovic, menadzer za edukaciju i obuku u Delta Generali osiguranju, Jelena Petrov, trener u PRO-konsalting, Nadica Vujic Mitrovic, direkorka marketinga METALAC AD iz Gornjeg Milanovca.
Radjen je na osnovu knjige NLP "Uvod u NLP", skripte iz NLP instituta, i intervjua.



eKapija:

OBUKA MENADŽMENTA: NEUROLINGVISTIČKO PROGRAMIRANJE


1. Ključ za uspešno poslovanje

2. Uspešan je onaj koji postiže ono što hoće

3. Upravljanje promenama


4. Mi smo na putu VS. mi pravimo put ?

A nastavci slede....:)


Cheers!

Miss.

Нема коментара: