недеља, јануар 06, 2008

2008 Workplace Resolutions


Heh, u Bostonu ove zime nisu bili lenji - po ovako smrznutom danu (da, da, i tamo je hell!) intervjuisali su 30 menadzera na ulici postavivsi im pitanje - da li su raspolozeni da svoju Novogodisnju korporativnu rezoluciju podele sa javnoscu. Spot je prenet na Harvard Business Online, evo ga ucelo ovde.

Hocu da pitam vas - sta cete u Novoj godini uraditi drugacije? Za cim vas posao zudi, sta pise u Vasoj Novogodisnjoj rezoluciji?

Prema odgovorima ispitanika u Bostonu, postoje 2 urgentne teme za razmisljanje / akciju.

Prva je istovetna kao u EU, to jest tema broj jedan u USA je ista kao tema broj jedan za 2007. godinu u Evropskoj konfederaciji menadzera. BALANS izmedju posla i zivota.
16 sati dnevno rada itekako umeju da pokvare odnose, i sa prijateljima i sa porodicom. Dakle, vise vremena za sebe i svoju drustvenu obnovu je prioritet.

Druga stavka bostonskih menadzera je slicna kao tema koja se pojavila u Srbiji prosle godine, bolje receno, hrupila je u Srbiju kao vrlo nova.
Rec je o upravljanju talentima u organizaciji.
NIJE SVEJEDNO kako cete privuci, odabrati, razvijati i zadrzati (!)najbolje ljude. Ukoliko neko od vas zeli da odmahne glavom i kaze pa mi ne mozemo da platimo najbolje - evo odgovora sa Harvarda - opstaju i bivaju najbolje one kompanije koje imaju ljude sa PRAVIM talentima.
Evo kako - clanak “A Players” or
“A Positions”?


A Vi? :-)
_______________________________________________________

According to Harvard Business Online, managers see talent management as a pressing need for 2008. Companies need to pay greater attention to recruitment, employee development, and retention.
A great workforce is made up of great people.
What could be more intuitively obvious?

"While conventional wisdom might argue that the firms with the most talent win, we believe that, given the financial and managerial resources needed to attract, select, develop,and retain high performers, companies simply can’t afford to have A players in all positions.
Rather, we believe that the firms with the right talent win. Businesses need to adopt a portfolio approach to workforce management, placingthe very best employees in strategic positions, good performers in support positions,and eliminating nonperforming employeesand jobs that don’t add value."


(Mark A. Huselid, Richard W. Beatty, and
Brian E. Becker - “A Players” or
“A Positions”?
)

Also,Managers want to find a better work/life balance. "

ATTN:

What are your workplace resolutions for 2008? What would you like your company to do differently next year?

3 коментара:

Unknown је рекао...

e,da, samo da dodam posto svi znaju(na Xingu sde cak i zezaju na tu temu) kako se NG rezolucija pokrshi vec prvih dana januara....stick to it, daamn...jedna od navika uspesnih ljudi je IZVRSAVANJE, execution.
I to se uci ;-)To je mozda (za kreativce barem kojima sve brzo dosadi) najteza navika za usvajanje lol
Ali to zasluzuje poseban post na blogu!!

POZDRAV od mene!

Terminous је рекао...

Promasio sam post. :) Nema veze.

Miss J је рекао...

Ma nema veze, rezolucija moze i LICNO da se donese. NE znam kako ti ide u US ali kod mene je relat.novo (imala neke pokusaje proletos, pa menjala...), u svakom slucaju - nije lose...zelje su jedno, a planovi...to se nekako ispuni!