недеља, октобар 11, 2009

Playboy zečica deo kampanje za zdrav život

U najnovijem broju Playboy-a pojavio se prvi crtani karakter u istoriji magazina, Marge Simpson. Kako navodi britanski Telegraph ova zečica se na duplerici pojavljuje nehakovano, to jest golotinja se samo naslućuje, ništa eksplicitno (dakle dosadno kao kod Olivere Kovačević onomad).

Tri stranice obnažene Marge Simpson prati i intervju "Ispod Marge 100 đavola vire", sve u čast 20-godišnjice serije Simpsonovi.

Otkud ovaj presedan da PlayBoy objavljuje likove iz crtanog filma umesto pravih živih devojaka?

Ovo je zamisao novog CEOa, naime Scott Flanders je zamislio da će ovakva naslovna strana u prateći sadržaj privući dvadesetogodišnjake.

Ali to nije sve: ova disfunkcionalna (takoreći: srpska) porodica poslužiće za novu kampanju u UK i to za - skretanje pažnje na zdrav način ishrane!

Vlada Velike Britanije uložiće preko 640.000 funti u serijal Simpsonovih koji će se prikazivati tri meseca i koji bi trebalo da motiviše ljubitelje serije da se zdravije hrane i da vežbaju. Porodicu Simpsonovih je Ministarstvo zdravlja odabralo da budu zaštitna lica nove kampanje protivu gojaznosti.

Kako prenosi BC bilten "Vladini službenici veruju da porodica Simpson, uprkos početnom negativnom mišljenju, predstavlja primeren uzor porodicama, prvenstveno zato što uvek jedu zajedno za velikim stolom. U sponzorisanim epizodama ove čuvene serije Porodica Simpson gleda sa svog kauča emisiju u kojoj na kauču sedi porodica stvorena po uzoru na Simpsone i jedu picu, sladoled i čips. Nezdrava hrana odjednom nestaje, a zameni je sveže povrće i voće. Ovim potezom se smatra da bi se mogla preneti poruka i skrenuti pažnja na jednostavan i zdrav način ishrane".

:-)))


ps. a ja čak ne znam ni koje je rase Marge i da li je čovek ili mrmot. Ne znam ko se sa njom uopšte poistovećuje i kome će da se digne na nju. Ukratko: I dont buy it.

9 коментара:

NP Dragan је рекао...

Očigledno postoji ogromna razlika u percepciji mnogih i vrednosti i banalnosti između Britanaca i nas. Mardž Simpson će biti stimulativni seksi mamac za tinejdžere od 20 godina!? I podstaći će ih na zdrav način ishrane. Meni je ovde puno toga pomešano, ali ta mešavina, bar kod nas, ne bi bila naročito jestiva.
Simpsonovi su, koliko znam, počeli kao karikatura američke moderne porodice. Sad su debeli Bart i najružniji crtani lik na filmu, Mardž Simpson, najednom dobitna kombinacija u kampanji čija su sušta suprotnost. OK, to možda pali kod Britanaca – ovde prvo niko ne bi kupio taj primerak Playboya niti otpratio akciju koja će, očigledno, pojesto dosta para poreskih obveznika.
Pade mi na pamet da možda igraju na kartu adolescentne fascinacije starijim ženama, ali ovo je crtana karikatura od žene..
Ovaj svet je definitivno otišao..da, baš tamo, ako crtane babe uspevaju da podignu ma šta u nekoj zemlji!
Zanimljiva je i rečenica da „vladini službenici veruju kako su Simpsonovi oličenje prave porodice“?
Dakle, vladini službenici rade kampanju!?
No, tu je možda i objašnjenje. Šta ako se nekom vladinom službeniku stvarno diže na Mardž? Ipak, kad čovek pogleda tu „lutku sa naslovne strane...“ Hmmm...ipak ne, uz sav trud!
Sjajan tekst – ne sećam se da je neko pisao o crtanim „seksi likovima“.
:)))

Basta Balkana је рекао...

Adio pameti, dobar dan tugo ...

Unknown је рекао...

Što bi rekao Bred Pit ARIVEDERČI :-D

valabas је рекао...

ima na zapadu mnogo izopačenih umova...

evo vam samo malo dokaza:

http://celebs.brawl-hall.com/cat140.htm

Анониман је рекао...

svratila...pročitala...razbibriga...opušteno...pozdrav !

Miodrag Ristic је рекао...

Bez namere da uvredim nekoga... Znate ono kad stranci krenu priču: "kod vas su najlepše žene..."

U poverenju: ne radi se o kurtoaziji

Unknown је рекао...

U poverenju: to sad liči na kompliment ali nisam sigurna da razumem :) Mislim, razumem STRANCE ;)))

Nina је рекао...

Volim Simpsonove, ali pomešali su sve i svašta. Mardž seksi? Zdrava hrana uz tone brze hrane i duff pivo? Šta se tu dešava?

Sasa Jovanovic је рекао...

Hmmm... neki izgleda ne citaju tekst do kraja?

Ne deluje mi da je neko ustao ujutru i rkeoa "wow ajde da stavimo Mardz na pleyboy naslovnicu". Iz teksta mi deluje da je ovo neko dobro promislio. I zasto mora golotinja biti jedino sta privlaci citaoce.

ja ipak mislim da ce neko i kupiti ovakav playboy... mozda nadajuci se da je ostala neka duplerica unutra :) salu na streanu - izjave tipa "niko ovo nece kupiti" su previse subjektivne