четвртак, фебруар 05, 2009

FINANSIJSKA KRIZA I INTERNET

...finasijska kriza? BEZ PANIKE!




Kako da vas nađu kupci u vreme krize


Finansijska kriza već je značajno skratila budžete za tekuću godinu. Ono što se šuškalo postaje ovih dana realnost – mnoga mala i srednja preduzeća već osećaju posledice stezanja korporativnih kaiševa.
Već sada postaje jasno da se mnogo toga može uraditi da se zaustavi pad i spreči krah: ono što je nekada bilo “učinite to radi razvoja posla” sada je posledja oaza “učinite to da ne biste propali”. Zato postavljanje svog posla na internet i privlačenje potencijalnih kupaca onlajn postaje sve češći način da se amortizuje gubitak postojećih.


Onaj ko se već potrudio oko svoje prezentacije na globalnoj mreži, zna koliko su važni posetioci. Jer, šta će vam sajt za koji niko ne zna?

Etarget je mreža za ciljano oglašavanje koja štedi budžete tako što mogućava da se link ka sajtu objavi 15 miliona puta tokom dana, i to potpuno besplatno - plaća se tek kad neko klikne na link.

Kako? Tako što će se reklama plasirati tako da odgovara ključnim rečima koje opisuju proizvod (1), i ono što kupca interesuje (2) a što vlasnici sajtova sami određuju u tri jednostavna koraka - ključnim rečima koje sami odaberu. Na taj način se kontekstualna reklama to jest tekstualni oglas VEZUJE za kontekst.


Zašto čekati da finansijka kriza dođe po svoj danak?
Kliknite odmah na etarget.rs i postanite vidljivi u onlajn svetu.

10 коментара:

Marija је рекао...

Kad provajderi u Srbiji budu valjali mozda se i neki posao zavrsi preko neta :D

Ivan је рекао...

Sve pohvale za "Etarget". Imam odlicno iskustvo sa njima, Vlastimir je car :)

A koliko je znacajno za firmu da bude na netu video sam kada sam caletu napravio sajt cisto da "ima nesto na netu" pre par meseci. I cak sa mizernom posetom, preko (pogresno) napisane reci nasli su ga Bugari i kontaktirali ga...

Анониман је рекао...

Mala napomena, da bi neko koristio etarget mora da ima registrovanu firmu u Srbiji... Sto je upravo razlog zasto ih nema na mojim sajtovima na Srpskom i sto umesto da pomazemo razvoj lokalnih internet firmi (etarget posluje na prostoru Balkana) mnogi ce na domace sajtove da postave Google Adsense...

Unknown је рекао...

Samo da ne bude nekih nejasnoća...


Da bi se neki sajt oglašavao kroz

mrežu partnerskih portala u Srbiji
mora da zadovolji dva uslova:

1. da sadržaj na landing page bude na srpskom jeziku

2. da postoje tehnički uslovi za saradnju, tj. da firma bude registrovana na području na kome Etarget posluje, to jest na teritoriji neke od osam zemalja centralne i jugoistočne Evrope.

pozdravi

JJ

Анониман је рекао...

Koliko znam u 2009. god ce moci i fizicka lica da koriste etarget...
Nije problem do njih nego do drzave Srbije..

Unknown је рекао...

Ivane,

fizička lica mogu i sada da se oglašavaju.

Kad odeš na Etarget.rs u podešavanjima ima opcija za račun, i to može da se navede firma ili fizičko lice.

Za sve nejasnoće i pitanja, inače ima na sajtu Etargeta telefon i email pa da ne bude zabune, okrenite i pozovite - Etarget account manageri su veoma efektivni! :)

Анониман је рекао...

Nisam siguran da mogu.
Onda je totalno bzvz da ja kao fizicko lice mogu da oglasavam svoj sajt a ko vlasnik sajta da bih primio uplatu mora da imam firmu (?)


Inace, zaposljeni u "Etargetu" jesu predusretljivi ...

Miss Cybernaut је рекао...

Da, nazalost za sada je tako - kao pojedinca koji oglasava svoj sajt Etarget ne moze da te isplacuje, ali taj kesh mozes da prebacis u PPC kampanje. Ako imas firmu, moguc je transfer novca.

Nasi zaposleni idu na kerozin. Tako mi se ponekad cini koliko su brzi :)

Анониман је рекао...

Da li je moguce filtrirati oglase.
Recimo na gradnis.net necu da se reklamira konkuretski sajt.. ?

Unknown је рекао...

Ivane,
koliko znam, ima nacina ali za detalje pls kontaktiraj Vlastimira-cara :)