среда, децембар 17, 2008

URGENCIJA: dole čekanje na šalterima



O projektu Formular.rs verovatno već znate budući da je pored članka na ovom blogu E-UPRAVA: kome nije muka od papirologije? tokom poslednje nedelje internet poludeo za temom dostupnosti informacija.
O tome kako ljudi vide e-upravu i koji im posao radi svi su izveštavali na svoj način, što je odlično jer pokazuje da svi znaju o čemu se radi i svi se češu po istom mestu!

Magazin za poslovnu primenu računara PC Press na svom novom sajtu PC press.info objavio je članak www.formular.rs – skratite vreme pred šalterima.
Iz minuta u minut broj čitalaca se (with a little help from a friends on Facebook :) uvećava: wiki projekat je trenutno rangiran na treće mesto po čitanosti tema na ovom sajtu!

Na srpskom ptretraživaču Pogodak.rs na upit Formular rs dobija se 38008 pogodaka, dok na Google ima 521,000 rezultata. A krenulo pre neki dan!

Što se domaćeg weba tiče, pored foruma ElliteSecurity i DevProTalk gde je objavljena priča o konkursu za one koji daju najviše unosa (nagrade: viski + čokolada + kafa :) Priključio se i PC press sa poklon paketićima ), a u blogosferi je takođe krenula akcija.

Vesti.rs prenele su pomalo trapavo i bez linka ka izvornom članku nekoliko vesti sa ITdogadjaji, Internodium.
U akciju pozivanja građanstva u uključivanje podrške državi Srbiji da efikasnije uvede nasušnu nam (!) elektronsku upravu pružio je i sajt Moj Fond, zatim Eniac na svom blogu gde je iz perpektive studenta objasnio trošak propuštene prilike čekajući po kojekakvim redovima Urgencija: Eniac's Ground a tu je i sve kvalitetniji portal Dragana Ugljevičanina Poslovna Žena.


O čemu je reč?

Za one koji su na Facebooku, fan grupa je ovde: FACEBOOK GRUPA.

Još jednom, nagrade za one koji provedu najviše vremena pred šalterima i unesu podatke na sajt su:


1. mesto: flaša viskija (0.75l) + čokolada sa lešnikom (300gr) + kafa (200gr)
2. mesto: čokolada sa lešnikom (300gr) + kafa (200gr)
3. mesto: kafa (200gr)



Ukratko: ništa se neće desiti bez VAS. Ko ima posla sa papirologijom ne treba da bude lenj, neka svoje korake opiše i postavi na Formular.rs pa se vidimo 23. januara na dodeli nagrada u galeriji O3one!


Sačuvajte planetu - obebedite raniji dolazak paperless društva!

3 коментара:

Ivan је рекао...

Pre nekih par dana je moj otac po prvi put napisao pricu a ja je "potpisao" mojim nikom - " Kako birokratija povecava zaposljenost ?"

Svaka cast za ideju...

Unknown је рекао...

Pa podeli sa nama to, ostavi link Ivane :)

(sa hrefovima)

Ivan је рекао...

Kako birokratija povecava zaposljenost

Evo je tema ;)