четвртак, август 14, 2008

WTF: najpopularnija društvena mreža :)




FACEBOOK najpopularniji
14. avgust 2008. | 15:07 | Izvor: Tanjug


Njujork
-- Internet sajt "Fejsbuk" (Facebook) je zauzeo prvo mesto među društvenim mrežama sa 132 miliona pojedinačnih poseta tokom juna meseca.

Ovaj sajt nastavlja da beleži brži rast od svojih konkurenata, pokazali su rezultati koje je objavila američka istraživačka grupa "KomSkor. "Fejsbuk" je, kako su preneli francuski elektronski mediji, najveći rast ostvario u Africi - 66 odsto za godinu dana, a potom u Evropi, 35 odsto.

UPDATE: Istraživanje ComScore o FB - samo tokom juna stekao je 132 miliona novih korisnika...

Švedska kompanija "Pingdom" koja se bavi monitoringom veb sajtova je, takođe, obavila istraživanje, tokom koga je uporedila popularnost 12 najpoznatijih svetskih sajtova: "MajSpejs, (MySpace), "Fejsbuk", "Hi5", "Frendster" (Friendster), "Linkdin, "Orkat" (Orkut), "Last.fm", "LajvDžornal", "Ksanga" (Xanga), "Bebo", "Ajmim" (Imeem) i "Tviter" (Twitter).

Rezultati tog istraživanja su pokazali da je "MajSpejs" jedini popularniji u SAD nego u ostalim zemljama.

Turska je, prema rezultatima "Pingdomovog" istraživanja, zemlja gde je najpopularniji "Fejsbuk", dok je "Hi5" najpopularniji u Peruu, a "Frendster" na Filipinima.

Društvena mreža "Linked in" je najpopularnija u Indiji, "Orkat" u Brazilu, "Last.fm" u Finskoj, a "Tviter" najbolje rezultate postiže u Japanu.


cheers!

Miss Insomniac

4 коментара:

Анониман је рекао...

Kažeš najveći rast u Africi?! A Kina... neki info... Čini mi se da bi tu moglo da bude iznenađenja. Šta reći!? Baš to - živeli!

zla veštica је рекао...

http://www.cirilica.net/

vidi ovo. moj drug:)
još varim kineza :) i sladoled

Unknown је рекао...

hehe, ćirilica je zakon!

ŽIVELE VI MENI :)


Veštičice...kinez je bio MASAN ;)

Unknown је рекао...

e da

Gugl je morao za kinesko trziste da PROMENI IME :) Nemoguce izgovoriti Gugl. Sad se tamo i zvanicno zove Gu-Ge ("pesma useva" u prevodu ...)

Ko zna kako bi se fejsbuk zvao u Kini...