четвртак, јун 19, 2008

čekajuci vladu: znamo šta ste radili na Fejsbuku :)


Drustvena mreža dostupna na www.facebook.com u predizbornim i postizbornim danima bila je jedno od najvrelijih (a ipak kulturnih) mesta na internetu, posluživši mnogima kao velika oglasna tabla na koju se moglo okačiti (ne)raspoloženje izazvano izbornim rezultatima, psovke, pesme, prozivanja i komentari. I to ne samo među „običnim korisnicima“.

Velimir Ilić, ministar pređašnji a potom i kandidat za šefa države, ima ubedljivo najveći vizibilitet: najviše ga spominju i kude, a samo Vesna Pešić, koja je takođe na FB, regrutovala je impresivan broj korisnika da se učlane u grupu „Ilić Velja najveći je selja“ Velimir Ilić, ako ništa drugo pokazao je zapanjujuću doslednost u oponiranju protivnicima uključivši se i sam u rad grupe „Ilić Velja najveći je selja“ gde je predstavljen kao „ministar za lokalnu zajebanciju u Vladi Srbije“, kao četrdesetogodišnjak koji se bavi atletikom i ovcama, sve usput gradeći bolnicu, i kako navode pokretači grupe, „svakog petka peva čačanskoj kafani Morava“.

Rasprava u koju se V. Ilić uključio 3. maja u pola pet izjutra potaknuta je izjavom da svaki ministar koji ne bi mogao da ponudi dokaze da su mu novinari silovali ovce kao što ih je prethodno optužio, trebalo bi da podnese ostavku, a u samo dva koraka došlo se do „Miškovićevog leba“, (opet) seksa, zaposlenja i pitanja da li baš ministar treba da ide da se svađa sa svakim koji se s njim ne slaže. Veselo, zar ne? Već 4. maja u jedan popodne g. Ilić je napustio grupu...

Mlađan Dinkić izdvaja se ubedljivo najsadržajnijim profilom: na njegovoj stranici postavljena je biografija, ne samo poslovna već i ona koja se tiče izleta u muziku sa grupom „Monetarni udar“. Bez komentara i uobičajenih aplikacija, ovaj marketinški potez je providan – profil „ne diše“, što je u stvari jednako ukusno koliko i veštačko cveće, a slično je i sa Tadićevom i Koštunicinom stranicom.
Nasuprot tome, Vesna Pešić i Čedomir Jovanović od izbora na ovamo, barem što se Fejsbuka tiče, samo „knjiže“ nove fanove i jedva da za nešto drugo preostaje vremena.

U momentu nastajanja ove male postizborne revizije, gđa Pešić danima je imala „ kontinuirani nagon na povraćanje, od Dačića na televiziji”, dok je predsednik LDP-a uspešno regrutovao članstvo za grupe “Stop rasizmu”, “Stop borbi pasa”, “Stop zloupotrebi dece”, “LGBT prava”, “Podrška Amnesti Internešnel u borbi za ljudska prava”. Poglavar SRS igrao je poker sa Željkom Ražnatovićem, i to po svemu sudeći neuspešno budući da su najbolje rangirani Arkanovi saigrači u pokeru (što se lepo vidi kad se ode na njegov profil) - Vojislav Koštunica i Osama Bin Laden.

Ne manjka ni novije parlamentarne istorije: na stranicama grupe “Nikada više” izlistani su svi otkupi sabranih dela Laze Kostića, od 2001. do danas – za one koji su propustili: kada knjige prodaje Centralna otadžbinska uprava Ministarstvu za ekonomiju i vlasničku transformaciju, onda je cena 410.000 dinara. Na nekoliko klikova odatle je Tito koji skuplja glasove koliko je “hot” i da li bi mu dale, za to vreme Nebojša Bakarec u svom profilu citira sam sebe i svoju poeziju, dok Herkul Poaro i Franjo Tuđman četuju iz sve snage. A vi?

heheh..

Pozzz...

2 коментара:

Marija је рекао...

Lep opis.. Samo ti jos fali opis grupa poput "borbe protiv slobodnih radikala" i sl : D

JJ је рекао...

hahaha
to nisam videla!! :)) looodo