уторак, јануар 09, 2007

On the Road: 7 navika





Od ovog cetvrtka (od DANAS!) u Politikinom dodatku POSAO krece eXluzivni serijal tekstova na temu 7 navika efektivnih ljudi, najznacajnije svetske kompanije za korporativno treniranje i razvoj: FranklinCovey™ : www.franklincovey.com.
To je firma koja pociva na istrazivanju i radovima Stephen Covey-a «7 Habits of Highly Effective People™» (pogledajte na www.amazon.com sta je sve publikovao u oblasti licne i organizacione efektivnosti) i Hyrum Smith-a «The 10 Natural Laws of Sucessful Time and Life Management.»

Preko 3 miliona ljudi sirom sveta je proslo kroz programe obuke FranklinCovey™ kompanija, a preko 15 miliona primeraka naslo je svoje vernike.
Promet kompanije je vise od $280 milona dolara godisnje.
Ovo je public company cijim se akcijama trguje na New York berzi pod imenom «FC». Prisutni smo u 95 zemalja i imamo vise od 1.300 saradnika. 90% Fortune 500 kompanija su klijenti FranklinCovey-a, a to je prakticno «ko je ko» u svetskom biznisu.

Sta mogu FC i PNM da urade za vas, pitate se :)

Prvo, mogu da vam ustede vreme koje cete u gostima provesti citajuci novine koje ste prpopustili da kupite sami! (ovo kazem zato jer je, prema istrazivanju Marten Board za PNM prosle godine, konacno dokazano da nisam samo ja, ili cak i da nisam uopste, nepristojna: Politika se cita najcesce KOD KUCE i, paz' vamo, hihihihi - U GOSTIMA :)
Prvi razlog za kupovinu Politike su dodaci. Pre svega porodicni nedeljni Magazin, pa onda MI koji kontinuirano belezimo znacajno semstralno linearno povecanje prodaje.

So...Kupite svoj primerak Politike, uzmite knjigu 7 navika (objavio Alnari)inicirajte svoje shefove i saradnike idejom o USAVRSAVANJU, o kontinuiranom ucenju, za pocetak. I o tome da kada se stvari rade na dobar nacin, na takav koji omogucava da stvari budu JOS bolje u buducnosti, i kada se, pride, osim sto se rade kako treba rade i PRAVE STVARI (!), svi imaju benefit.

7N pocivaju na principima koji su u svim kulturama ISTI (gens una summus, o da!). Sve nas iste brige more i svi istim stvarima tezimo! Samo se pojavni modaliteti razlikuju od meridijana do meridijana. Sustina je jedna.

U stvari, najlepse od svega sto mi to sve znamo, sve je to zapisano negde u nama - nov je samo nacin da se o tome progovori :)
Mi pricamo pricu IZ ISKUSTVA.


Dakle, integrisimo ovo zajedno (heheh, to vec lici na predizborno obecanje :)

Jos jedna dobra stvar je (necu preterati ako kazem) to sto 7N, kada se jednom usvoje, prenose u nasledje :) Integrisu se u DNK, postanu deo lanca!

Ulozite u sebe. Ko ce, ako ne vi, za pocetak?
;-)
ps. prvi tekst je on-line, kliknite na naslov ovog posta!


4 коментара:

Анониман је рекао...

Eto ti sada... imamo i proveru komentara. Ne znam samo da li zato što su neki bili toliko uvredljivi ili je to pelcer pokupljen od neke poznate izdavačke kuće?!

Jako zanimljiva tema, sada još samo da vidimo kako izgleda današnji tekst... Zaista je lepo čitati o ovako zanimljivim temam u novinama, jer većina samo to i stigne da pročita... pošto odu u goste, naravno. :)

B.

Unknown је рекао...

Cuti...neki si u alfabet naucili u gostima :)

Ej, ovo nije namerno uvedeno: kada sam htela ponovo da uvedem opciju koju sam raniije imala ( da obrisem sopstveni komentar ) onda sam izmennjala svasta, pa i ovo sa moderisanjem. NISAM znala da ce komentar cekati moje odobrenje! Nisam ti ja her Flick, mojne.....:)))
Sad cu da vratim taj detalj ;-)

btw. rekli su danas u Vladi Srbije da smo eXluzivni (misleci na list Politika). Koleginici preko telefona.


Nije ih pitala ZASTO tako misle, ali ja mislim da znam! (xexexexe)

Анониман је рекао...

Eh, uvek je zgodno iskoristiti prednost gostovanja i načuiti nešto novo, makar to bi i ... alfabet. :)

Da iskoristim priliku do sledeće promene konfiguracije da samo prokomentarišem članak, zbog koga i Vlada kaže da ste ekskluzivni...

Dobar članak, malo prekratak za moj ukus, ali verovatno da treba samo da posluži kao uvod i podstrek da onima kojima je tema interesantan kupe i knjigu i/ili odu na kurs. Mislim da je bar ovaj prvi nastavak treba da bude na prvoj, a ne trećoj strani, ali to je već stvar urednika...

Do sledećeg četvrtka... tj. nastavka. :)

B.

Unknown је рекао...

Xexexe...oooOoO , fala vi, gosn B, sto kazete da je prekratak...pa zato i ide u nastavcima! Na trecoj ima vise mesta za txt, to je presudilo ;-) ...a EXluziva tek dolazi, ovo je bio „samo” target txt, hu!

The best is yet to come. :cool: