уторак, октобар 24, 2006

manijaciMoj SPAM box (ili: koliko ste radoznali? )


Kanta za smece....opsesija paparazza, skloniste pokislih i hraniliste gladnih.... Fascikle sa nezeljenom postom 'ladno su tracker za prevaru i za precizno definisanje seksualne orjentaciju takodje...
Na mom omiljenome Forumu, u sklonistu od pocesto brutalne realnosti u kojoj se dimi nikotin i pricaju (pre)masne price, jedan drugar i njegovo zence (oboje su iz Vojvodine) kazu: ako hoces da vidis da li je gej, pogledaj mu HISTORY u eXploreru! A ako ti je do toga da vidis kako ce ti biti u braku ili vezi s njim - proveri mu Recycle Bin ( „zeno wuda, neces valjda da ides za njim i da ga praznis!”).
Salu na stranu, u mom BULK odnosno SPAM folderu svasta ima.
Odnedavno, otkako mi skinuse mejl nalog viska na ime davno ukinutog magazina Autosvet, odjednom pocese i MENI da stizu obavestenja o Viagri i Cialisu (koliko sam shvatila, za ovaj drugi se ceka malo vise, prosljaka tek za 15 minuta, ali traje....dusu da ispustis - od 24 do 72 sata, naravno, ako ne lazu!).
Do tada, SPAM-ovi su bili super mesto za recimo....biranje nadimka i username-a na netu :-). Oni koji zive na engleskom govornom podrucju verovatno i ime za bebe biraju TU, u svom rodjenom SPAM folderu: Charly, Roy, Romeo (huhuhu!), Randolf, Eva (sic!), Gandalf...(dobro, nema Gandalf), Ada Shirley, Felix, Bryan, Sophy....
A nude mi svasta: jedno pismo nosi sasvim retro naziv: FLOPPY DISC! Poslala ga je izvesna Lizza Schmitt (kako to raspusno zvuci?!?) koja kaze da akcije X-tra Petroleuma trenutno imaju cenu od sjajnih 0,0105 $ (!) i da ako sam „lukrativni biznismen” sa solidnim i dokazanim kadrom ne bih smela da propustim šansu da kupim ovo pre neko što eksplodira cena akcija ovog preduzeca!
Zasto je u naslovu ona retro naprava - ne znam.
Drugi hoce da mi prodaju kvantnu energiju po ceni od cak 3,12 $!!! A naslov: hostesa za belo vino.
Po svemu sudeci, ispadne nekako da je lik po imenu Karlos, bitanga koja SAMO hoce da mi izreklamira cigarete i nesto valijuma - cista naiva!

2 коментара:

Krojacica је рекао...

Ha! Neiscrpna tema :) Juce sam, veoma naivno, pokusala da blokiram sendera koji se potpisuje kao "Doctor". Izgleda da mi je bio veoma dobar dan, cim sam pomislila da ce ta jednostavna akcija delovati protiv 'nakve posasti.
A, danas sam, recimo, izdvojila jedan od bilion koji pocinje ovako:
Spain Sweden uk am Ukraine Vatican Yugoslavia Click in the first digit in your zip code Admin is Support am Jobs Help is Desk.
I tako nekoliko puta... Pocelo je cak i da mi se rimuje u svesti. Uzastopnim ponavljanjem, budim neke hip-hop gene...

Cybernaut је рекао...

Schnajderka, ne daj se doctorima!