субота, август 29, 2009

LISTA TOP 500 - Biznis & Finansije i Deloitte



Nakon BlogOpena 4. i 5. septembra čeka nas dosta uzbuđenja - 10. septembra na kioscima će se pojaviti lista TOP 500 kompanija koju revizorsko-konsultantska kuća Dilojt (Deloitte) priprema sa časopisom Biznis i Finansije kao medijskim partnerom.


Na Top 500 listi biće rangirane kompanije iz 17 zemalja Centralne Evrope: Poljska, Češka, Slovačka, Mađarska, Ukrajina, Estonija, Latvija, Litvanija, Rumunija, Bugarska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Albanija. Medijski partner projekta je časopis Biznis i Finansije.


Rangiranje će biti bazirano na ostvarenim prihodima kompanija, iz javno dostupnih baza podataka i drugih izvora, direktno od kompanija, kao i na osnovu procena koje su bazirane na Dilojtovom istraživanju.

Pored TOP 500 liste, biće izvršeno i rangiranje 50 najjačih banaka, na osnovu aktive, kao i najvećih osiguravajućih društava, na osnovu upisane premije.


Prošle godine na ovoj listi našlo se 7 srpskih kompanija (izvor: Mondo) , i to NIS, EPS, Delta M, PTT Srbija, Telekom Srbija, US Steel i Srbijagas.

Нема коментара: