понедељак, април 23, 2007

Funky Serbia: association of TATTOO artists (ATA)





Ko to kaze ko to laze da Srbija nije funky?!




U modi su asocijacije i unije. Tako dosada imamo Asocijaciju HR profesionalaca, imamo Srpsku Asocijaciju menadzera osnovanu odmah iza nje, odavno imamo Uniju poslodavaca, tekstilaca, cuda, imamo poslovne forume, komore i inicijative...Iscekujemo i asocijaciju konsultanata - neke databaze su vec gotove, a neke se sada formiraju.


Radi zastite svojih interesa (ne iskljucivo novcanih) udruzuju se oni koji zajedno mogu nesto da postignu, mogu vise, brze, bolje, naprednije.




Motiv: kompetitivnost, razvijanje takmicarskog duha i ambicija!




O cemu je rec? Posto ne mogu da dobiju vize i nabavljaju opremu ovdasnji tatoo-majstori (koji prave itekakvu razliku izmedju majstora i umetnika!) resili su da se udruze. Na celu Asocijacije koja je u procesu registrovanja bice jedan lekar. Da se zna!


Koja korist od toga?


Izgleda da je osnivanje NGO postalo vrlo unosan posao te mi prica jedan tatoo majstor, komsija, kako su hteli da ih izvacare neki sto su dosli iz ko zna odakle, da im uzmu kintu i zavaljaju neke vajne licence, sve valjda misleci glupi su ovi beogradski....aman-zaman!




E tako. Cilj im je da putuju i da konacno mogu, putem Asocijacije, da se i nasi tatoo-majstori bore za svoja prava i registruju za takmicenja!




Znaci sledi nam tattoo expo, tattoo fair, tattoo fashion week ....:)

Нема коментара: