субота, октобар 28, 2006

Timeless is a State of Mind



Timeless is a State of Mind
.........
.........
.........

Danas sam, prvi put u životu, izašla lepo iz redakcije, spustila se do Bajlonija i kupila 1 grozd (jedan, jer ne primaju Visa karticu na pijaci, samo oce kesha!). 400 grama krupnog belog grozda oko kojeg leti pcela je - 32 dinara, s tim sto sam dobila jos jedan mali da bude TACNO 400 grama.
Oko kojeg zuji pcelica, taj grozd kupiti, tu nema greske, TAJ je sladak 101%!

Cetinjska ulica se promenila: ima novi fitness centar, jedna nova kineska radnja, a u onom malom drvenom kaficu sada su umesto danguba, tisina i poker aparati.
BIP-ov restoran-pivnica, sa onim divnim tršcanim suncobranima više ne radi, kapija je zamandaljena a unutra - raj za fotografisanje: citave gomile lepog neukaljanog bakarno - zlatnog lišca, negaženog, bez rupa, nema ni prašine ni metle da ga oskrnavi... Ocigledno tuda vise niko ne prolazi - defintivno RAJ na zemlji, merljiv sa onim negazenim snegom koji tek padne....Hm...idealno za recimo, neki foto-editorijal za sarene zenske i porodicne magazine. Dok ne pocnu kishe, treba oslikati to Vreme-u-Mirovanju.


Nešto dalje, kod ulaza u BIP pivaru, miriše iz sve snage grozdje! I to ono najlepše, Hamburg sorte, sto podseca na detinjstvo i odlaske u vrtic. Ima neki stidljivi cokot odmah iza portirove kucice, na njega naslonjene gajbe i bicikli. A u onoj zgradi na cosku pored apoteke ne traze vishe naoruzane penzionere kao nekad sto su stajali oglasi mesecima!

Jel to zavladao neki svetski mir, a da mene niko nije obavestio?

1 коментар:

Unknown је рекао...

Opa! Lepo:)
Dear Ante, otkako je Papa ukinuo Limb, vaistiny nema zezanja, moramo vise i cesce da razgovaramo.

:)

Srdacni pozdrav iz Gotham City-ja!

ps. Poslacu tokom danasnjeg dana razglednice, bez brige (aha, dan...pao mrak a tek je 16h :(